DATARECOVERY: Faqja-kryesore
LOGIMI  Záchrana dat, obnova dat | DATARECOVERYZáchrana dát, obnova dát | DATARECOVERYAdatmentés, adatvissza | DATARECOVERYRecuperare de date, salvare de date | DATARECOVERYВосстановление данных, спасение данных | DATARECOVERYRécuperation des donées, restauration des donées | DATARECOVERYDatenrettung, Datenwiederherstellung | DATARECOVERYData Recovery, Data Rescue | DATARECOVERY
DATARECOVERY: Faqja-kryesore

Difekt Serioz i Seagate / Maxtor

Pragë, 3 Mars, 2009 – Nëse zotëroni ose përdorni modele të tilla hard disqesh të Seagate ose Maxtor me ndërfaqje SATA, ka një mundësi sinjifikative të dëmtimit ose dhe humbjes së të dhënave të ruajtura në këto disqe. Dështimet e këtyre disqeve kanë ndodhur tashmë në mbarë botën që nga mesi i dytë i vitit 2008. Sidoqoftë, shumë përdorues të PC-ve ose admimistrator të rrjetave nuk kanë asnjë ide të rrezikut të të dhënave të tyre. Problemi i cili preku hardisqet e desktopëve dhe serverave Seagate dhe Maxtor me ndërfaqe SATA u shkaktuan nga një gabim serioz në mikrokodin e firmware-it përkatës të disqeve.

Në praktikë, gabimet shfaqeshin menjëherë pas ndezjes së hard diskut (kompjuterit) – sidoqoftë vetëm pas disa leximeve të caktuara të gabimeve, gjatë ndezjes. Gabimet shqetësuan të gjitha seritë e modeleve të hard disqeve Barracuda 7200.11, Barracuda ES.2, DiamondMax 22, SV35.3, SV35.4, Pipeline HD, dhe Pipeline HD Pro të cilat ishin prodhuar përpara 12 Janarit 2009 dhe shkuan drejt një linje testimi të difekshmërise tek prodhuesi.

Rikuperimi i të dhënave nga hard disqet Seagate / Maxtor
Fig. 1: Zonat e shënuara me të kuqe janë të prekura më shumë nga dështimet e disqeve Seagate dhe Maxtor me gabimet e firmware-ve. Sidoqoftë, rrezikimi është mbarë botëror.

DATARECOVERY, Ltd. Gjithashtu reagoi nga kjo situatë duke zhvilluar një proçedurë të eliminimit të shfaqjes së gabimit dhe ruajtjes së të gjitha të dhënave nga disqet e dëmtuara. Falë zgjidhjes, disqet mund të modifikohen gjithashtu në mënyrë që gabimi të mos shfaqet më. Inxh. Petr Kavan Drejtori i DATARECOVERY i rekomandoji të zotëve të disqeve problematike të përjashtojnë problemet dhe duke i shprehur: ”Numri i viktimave vazhdon të rritet përditë. Prandaj, i rekomadoj të gjithë përdoruesve të hard disqeve Seagate dhe Maxtor të cilët nuk janë bërë akoma viktimë, të zëvendësojë menjëherë hard diskun e rrezikuar me një tip tjetër, të pyes laboratorin tonë të specializuar për ndonjë modifikim të disqeve ekzistues.“

Përdoruesit e dëmtuar mund t’i bashkohen grupit të veprimit i cili organizohet jashtë vendit për shembull nga firma ligjore Kabateck Brown Kellner. Sidoqoftë, veprimi i ngritur nëpërmjet firmës ligjore nuk do të ruajë të dhënat tuaja të humbura. “Unë nuk ju rekomadoj të rrezikoni duke pritur për konfliktin e hard disk-ut tuaj,” paralajmëron Petr Kavan dhe kompleton: “Ekzistenca e gabimit të diskut është e njohur dhe prandaj është e mundur të parandalohet dështimi. Nëse dështimi ndodh sërish, të dhënat e humbura nuk mund të rikuperohen.”

Problemet të cilat lidhen me humbjen e të dhënave mund të zgjidhen si pasojë e mënyrave të ndryshme. Matjet paraprake teknike mund të rekomandohen më shumë si një zgjidhje e mundshme dhe efektive, se, p.sh, zëvendësimi ose modifikimi i diskut nga një kompani e specializuar.

Më shumë informacion: Disqet Seagate dhe Maxtor të difektuar

Kërko
Kontakte Ndihma e parë
© DATARECOVERY. Të gjitha të drejtat e rezervuara.
» Ju faleminderit për shërbim tuaj të shkëlqyer. Unë mund të vërtetoj se ju bëni punën e klasit të parë. « D. Sanford, SSM, Western Digital
» [100%] rezultati i rikuperimit të të dhënave për të cilat kompanitë e tjera nuk janë të mundura të rikuperojnë« R. Rahumägi, CTO, Quelle
Kaspersky Lab FlashRecovery: Rikuperimi i të dhënave (Shpëtim i të Dhënave) nga USB Flash, SSD, Karta memorje
Záchrana dat, obnova dat - DATARECOVERY, s.r.o. - Česky Data recovery, data rescue - DATARECOVERY, s.r.o. - English Daten Rettung, Daten Wiederherstellung - DATARECOVERY, s.r.o. - Deutsch Восстановление данных, спасение информации - DATARECOVERY, s.r.o. - Pусский Récupération de données - DATARECOVERY, s.r.o. - Français Recuperación de datos - DATARECOVERY, s.r.o. - Español Recupero Dati - DATARECOVERY, s.r.o. - Italiano Záchrana dát, obnova dát - DATARECOVERY, s.r.o. - Slovensky Odzyskiwanie danych - DATARECOVERY, s.r.o. - Polski